2014/11/02

Az első két hét



Először csak mi, support staff (1 karbantartó, 2 housekeeper, 3 konyhás, a nővér, a séf, az igazgató, és az igazgató-helyettes) laktunk a táborban; a counselor-ok és lifeguard-ok csak két héttel később érkeztek meg. Mondanom sem kell, hogy elég családias hangulatban teltek azok a napok.


A harci felszerelésem
Abban a két hétben a legfőbb feladatunk a tábor felébresztése volt hosszú téli álmából. Ez annyit tett, hogy minden helyiséget alaposan kisuvickoltunk: a partvis, mint a vattacukor a pálcikán, úgy nézett ki a sok pókháló likvidálása után; a lom-por-bogár hegyek vetekedtek az Alpok csúcsaival, és rohamosan gyűltek a teli szemeteszsákok a bunk-ok előtt. Ekkor vált féltett, és megbecsült kinccsé a gumikesztyű, a baseball sapka, a strapabíró seprű, és a kényelmes sportcipő; a baciölő fehérítőről nem is beszélve, ami egyetlen, de hatásos fegyverünk volt a fürdők kipucolásakor. Szóval lassan, de biztosan haladtunk, s időben végeztünk a nagytakarítással; a konyhások is ügyesen megtanulták a tábori gasztronómia fortélyait, a karbantartó srác mindent megjavított, a nővér pedig szépen berendezkedett a Health Center-be. 
A mosodánk, immár rendezett állapotában

A rendbetett bunk

A nővér főhadiszállása

Az ebédlő

A nagy rec hall: a square dance és Ki mit tud? színtere
Nem győztem betelni a látvánnyal: egyszerűen meseszép volt a környezet, ahol laktunk. Imádtam, és imádom! Naponta találkoztunk őzzel, mosómedvével és rengeteg mókussal, sőt, egyszer egy medvével is összefutottam (szó szerint). 
A Tiorati-tó
 


Felejthetetlen naplemente!










Be kell valljam, hogy szerelmes lettem a tóba, és a waterfront-ba; már kezdettől fogva ez volt a kedvenc helyem az egész táborban. Itt horgásztunk, pihentünk, és ha akadt egy szabad fél órám, akkor jógázni szintén idejöttem.



A házikónkba gyorsan berendezkedtünk, ami ráadásul közel volt a vízparthoz.

 A munka mellett természetesen volt szabadidőnk is: a közös játékok és filmnézések közben könnyen ismerkedtünk egymással: ezalatt barátkoztam össze a séfünkkel (az étel és a zene megszállottja) és az igazgató-helyettesünkkel, akik azóta jó barátaimmá váltak. 
Az első Wallmart-os vásárlás után...
Éjszakai bűnözés chocolate chip cookie-val

A táborból kijőve fél óra autózással bármilyen szolgáltatást elérhettünk (Wallmart, busz, gyógyszertár stb.), ami amerikai viszonylatban nagyon jónak számít. Első szabadnapunkon pl. egy outlet-be mentünk, ahol a hazai ár töredékéért vehettünk márkás cuccokat. 

Egy szempillantás alatt elröppent az első két hét; mire észbekaptunk, már 25 új taggal bővült a kis család, ami kihívásokkal teli időszakot hozott...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése